Moestuin

De moestuin is iets wat je zeker een keer geprobeerd moet hebben. Het is een leuke bezigheid die ook loont. Het is leven creëren waarbij je zelf bepaalt wat voor leven. Ga je voor de frisse munt die je s ‘avonds in de thee gebruikt. Of peultjes die je in een wok-gerecht klaar maakt.

Voor een moestuin heb je tijd, ruimte, zon en materialen nodig om te kunnen beginnen. Tegenwoordig zien steeds meer mensen de voordelen van een moestuin, het is een leuke bezigheid welke je geprobeerd moet hebben. Je bepaald zelf wat je in de groente stopt en niet de industrie, hierdoor krijg je in de meeste gevallen meer vitaminen binnen omdat er beter voor de planten gezorgd is.

Veel mensen denken dat je een tuin moet hebben om daadwerkelijk je kruiden en groenten te kunnen kweken, maar met een balkon en gemiddeld 6 uur zon kom je al een heel eind.

Op deze website kom je alles te weten over de groenten en kruiden die zowel op balkon als in de tuin te kweken zijn. Daarnaast geef ik duidelijke uitleg over de plant en hoe je deze het beste kan verzorgen.

Moestuin beginnen
Een klein beetje focus, geduld en kennis is nodig om een moestuin te beginnen. Ben je nieuw en wil je graag een moestuin beginnen, dan raad ik aan dit artikel te lezen over hoe je het beste kan starten en wat je er voor nodig hebt. Mensen beginnen vaak een moestuin en eindigen soms met teleurstellende resultaten, ze stoppen dan met het moestuinieren, en dit is zonde. Met een klein beetje kennis kom je al een heel eind en begint het steeds leuker te worden. Op de pagina moestuin beginnen leer je de eerste stappen te maken naar een verse oogst. Begin direct een moestuin.
zaden zaaien
Om je te helpen bij het plannen van je moestuin heb ik een zaaikalender gemaakt waar een aantal groenten en kruiden op staan. Zo weet je precies wanneer je wat moet zaaien en oogsten en of het in pot kweken mogelijk is. Tevens staan de minimale zonuren erbij, dit is handig voor mensen met wat minder zon, zo weet je precies wat je wel en niet kunt kweken op bijvoorbeeld een balkon. Hier de gratis zaaikalender.

Moestuin in juli is een feest

De moestuin in juli is een waar feest. Door water tekort en slakken overschot is het soms met moeite bij te houden. Wat moet je doen in juli om jouw moestuin in orde te houden. Lees hier verder

Lees meer